Over Lotte

Hallo!dit ben ik!

Ik ben Lotte en dit is mijn weblog over mijn reis door Nieuw Zeeland.
Ik ben 5e jaars diergeneeskunde student en doe nu een 3 maanden durende onderzoeksstage aan Massey University in Palmerston North.  Na deze 3 maanden heb ik nog lekker 2 maanden om op mijn gemak Nieuw-Zeeland te gaan verkennen samen met Max (mijn trouwe kampeerbusje) en met Arjan (mijn lieve vriendje die mij begin februari voor een maand komt opzoeken!)
Tijdens mijn verblijf hier zal ik jullie op de hoogte proberen te houden van al mijn avonturen hier. Wil je niets missen dan kun je je aanmelden om een mail te ontvangen als ik weer een nieuw berichtje geplaast heb.

Veel plezier met lezen (en jaloers zijn op mij ;-))

Liefs Lotte

PS:
Voor de geinteresseerde wat meer uitleg over waar mijn onderzoek over gaat:

OCD is een gewichtsziekte bij paarden waarbij er een klein stukje kraakbeen los in het gewricht ligt en het paard daar met lopen last van kan hebben (dit hoeft trouwens niet).  Er is veel onderzoek gedaan naar de oorzaak van OCD maar deze is bij het paard nog steeds niet helemaal duidelijk. Wel weten ze dat er meerdere oorzaken een rol spelen zoals erfelijkheid, voeding en groei. Bij andere dieren (kippen, koeien e.d.) is bewezen dat de ontwikkeling van OCD samenhangt met snelle groei.

Ik ga, aan de hand van data (zoals gewicht, hoogte en rontgenfoto’s) van 77 veulentjes die 15 maanden lang gevolgd zijn, een aantal hypotheses testen:

1) Hebben veulentjes die sneller groeien meer OCD?
2) Hebben kleine en dikke veulentjes meer OCD?
3) Hebben effusie scores een voorspellende waarde voor OCD?

Bij deze laatste hypothese is er gekeken naar de zwelling van de gewrichten (de effusie score) om te kijken of je bijvoorbeeld meer reden hebt om je zorgen te maken als een veulen van zeg 11 maanden oud gezwollen gewrichtjes heeft. 

Tadaa! Hierbij mijn resultaten in mijn verslag (voor de echte geinteresseerden)

research-report-lotte-vijge.doc