Walvissen en Quad rijden

Wij hebben walvissen gezien! Twee joekels! check de foto’s

Helaas werd de eerste dag onze tocht afgeblazen vanwege slecht weer, gelukkig hadden we nog een dagje over op het zuidereiland en konden we herboeken naar de volgende dag. Toen was het echt stralend weer en konden we de staarten heel goed zien! We hadden geluk want naast de walvissen (die hier trouwens sperm whales heten en in nederland potvissen wat natuurlijk een heel suffe naam is) hebben we ook heel veel dolfijnen gezien! Veel vanuit de verte die acrobatische toeren uithaalde boven het water maar ook zeker 10 rond de boot!

Nu zijn we  inmiddels op het noordereiland en nadat ik Arjan heb laten zien waar ik al die tijd gewoond heb zijn we nu in Tongariro National park en gaan we morgen de tongariro crossing doen (DE mooiste wandeling van NZ!)

Vanacht hebben we wild gekampeerd en toen we vanmorgen wakker werden kwam de boer op ons af om te vragen of we de bus iets wilde verplaatsen. Wij dachten eerst nog dat ze boos zouden worden omdat we op hun land aan het kamperen waren, maar niets was minder waar! 10 min later zaten we achterop de quad en kregen een hele rondleiding over het bedrijf, mochten zelf quad rijden en werden uitgenodigd voor de lunch en om hun 12 (!!) honden te ontmoeten! Super Gaaf! Toen we weggingen gaven ze ons ook nog groente uit eigen tuin en vlees van zelf geschoten wild mee! Wij gaan zo lekker BBQ!

2 reacties op “Walvissen en Quad rijden”

 1. karen zegt:

  Hoi Lotte en Arjan
  Wat een prachtige foto’s weer. Het lijkt me echt geweldig om ’s werelds grootste zoogdier van zo dichtbij te kunnen bewonderen. De foto van jullie tweetjes op de quad is er een om op het bureaublad te zetten. Janneke zei, dat ze dat van plan is. Echt zo’n foto waar je meteen een goeie bui van krijgt.
  Het schiet al op naar het einde van jullie vakantie en we kijken uit naar de dag dat jullie weer terug in Nederland zijn.
  Liefs Karen

 2. Eef zegt:

  Lieve Lot,

  Nu nog eventjes vermaken zonder Arjan en dan kom je ook weer deze kant op, dat vind ik stiekem wel heel erg leuk! Natuurlijk is het weer even wennen als je het zo fijn hebt gehad met z’n tweetjes, maar daarvoor heb je natuurlijk ook al een heel stuk van de reis alleen gemaakt, dus ik maak me niet zo’n zorgen om je.. Tenslotte is het nou niet heeel vervelend om je in Nieuw Zeeland te moeten vermaken. Want wat een gave dingen heb je allemaal niet meegemaakt, briljant! Geniet er nog maar even van en tot snel, dikke kus

Een reactie toevoegen