Geslaagd en mijn eerste boete!

Joepie! Ik ben geslaagd en ik mag mijzelf nu een open-water-diver noemen! Ik ben eergister nog een extra dag gaan duiken. Heerlijk om zo onder water alles goed te kunnen bekijken zonder dat mijn duikinstructeur de hele tijd de opdracht geeft je masker af te doen of en weer op te doen. We zouden eigenlijk met een hele groep gaan duiken maar helaas kwamen ze niet opdagen zodat ik een extra-prive-duik-les had.

Ik heb 2 duiken gemaakt, 1 naar het visreservaat waar je de vissen onderwater kan voeren en ze in je vingers proberen te bijten. En een naar een scheepswrak waar zeepaardjes ‘schijnen’ te zitten, maar die ik na een uur driftig zoeken niet heb kunnen vinden. Gelukkig wel heel veel andere mooie dingen gezien zoals decorator-krabben, met een heel tuintjes van plantjes op hun rug!

De laatste nacht in Picton heb ik in de ’tuin’ van Nine mijn duikleraar  gekampeerd. Hij heeft 25 ha grond, een ontzettende vallei met 3 rivieren. Om er te komen moest ik eerst met de auto door een soort riviertje rijden, maar daarna had ik mijn eigen stukje prive wildernis! Met uitgestrekte bossen en een rivier ipv een douche. Over zijn land lopen ook verschillende wandel tracks, waarvan ik er nog eentje heb uitgeprobeerd, schitterend uitzicht!
(ahum, ik heb per ongeluk op een of ander knopje gedrukt en nu wil de tekst niet meer normaal worden…)

Gister ben ik vertrokken uit Picton en naar Nelson gereden. Ben nu aan het logeren in een hostel. Het regent vandaag al de hele dag en dan is het toch wel fijn als je niet de hele dag in je auto hoeft te zitten. Boukje was aan het kajakken in het Abel Tasman park, maar is nu vanwege het slechte weer ook weer in Picton; heel gezellig dus!

Ik heb een nadeel gevonden aan typische welke-dag-is-het-vandaag?-vakantie-gevoel. Per toeval had ik mijn auto neergezet op zo ongeveer het enige plekje in het hele stadje waar je een parkeerkaartje moest kopen. En omdat ik echt zou zweren dat het zondag was, natuurlijk geen geld in de meter gegooid… Een uurtje later werd het mij door een bonnetje onder mijn ruitenwisser duidelijk dat het toch echt maandag was, helaas! Mijn eerste boete! Nu alleen nog even uitvinden hoe en waar ik moet gaan betalen…

Morgen ga ik bonecarven, oftewel van een stukje runderbot volgens oud-maorie gebruik een mooie ketting maken. Ik was er eerst niet helemaal zeker van of ik hier wel genoeg creativiteit voor bezit, maar nadat verschillende mensen me hebben verzekerd dat het niet zo moeilijk is en veel hulp krijg ga ik me er toch aan wagen….

Daarna ga ik weer lekker de wildernis, richting Nelson Lake National Park.
Ik heb nu helaas mijn kabeltje van mijn foto-toestel niet bij me, maar ga proberen zo snel mogelijk weer een paar foto’s op de site te zetten.

kus

Een reactie toevoegen