Vroeg kerstdiner en mooie bomen

Vrijdag avond hadden we met de hele groep een kerstdiner! Een klein beetje aan de vroege kant maar op zaterdag gingen de eerste mensen al op weg naar het zuider-eiland.  Iedereen maakte in groepjes een gerechtje en het eten was echt super lekker en natuurlijk veel te veel…

Zoals bij een echt kertsdiner hadden we ook X-mas-Crackers! (vandaar al die leuke papieren kroontjes) Na het kertsdiner zijn we nog met een select groepje het palmerstonse nachtleven (ahum) ingedoken. We werden nog geweigerd bij een kroeg vanwege onze slippers, al verdenk ik ze ervan dat we geweigerd werden omdat we te veel kleren aan hadden…. Uitgaan gaat hier (zoals wel meer dingen) erg op z’n engels; oftewel zonder decollete tot aan je navel of een rokje tot net onder je kont hoor je er echt niet bij!

Na 4 uurtjes slaap vertrokken we de volgende dag alweer vroeg richting New Plymouth. Daar ligt midden in het national park een vulkaan: mount Taranaki (2518m). Alhoewel het me echt zwaar tof lijkt om boven op de top te staan en zo de vulkaan in te kijken zijn we toch maar niet helemaal naar de top gelopen 😉

We hebben een ’tramp’ gemaakt van ongeveer 6 uur en het was echt weer prachtig! De wandeling ging vooral door het bos zodat we de vulkaan eigenlijk niet zo heel goed konden zien, maar de bomen en de watervallen maakte alles helemaal goed. De wandeling ging wel weer lekker steil op en neer met trappetjes waar geen einde aan leek te komen. We beginnen altijd vrolijk kwebbelend aan het begin, maar na een tijdje wordt het dan toch angstvallig stil…

Zondag hebben we New Plymouth een goed verkend (als in vooral de surfwinkels!) en ’s middags hadden we de ‘award-winning-coastal-walkway’ in de planning. Boukje had een surfwinkel gevonden waar je skates kon huren dus toen hebben we de coastal-walkway lekker geskated ipv gelopen.

Vandaag had ik gehoopd de missende data binnen te krijgen, maar ik had natuurlijk moeten rekenen in kiwi-tijd…. De rontgen-foto’s zijn nu wel allemaal bekeken alleen had Elwyn (mijn c0-begeleider) ze thuis vergeten! Maar hij ging ze ophalen (wanneer precies werd mij helaas nog niet helemaal duidelijk) en dan kan ik weer verder.

Verder wordt het hier op de faculteit angstvallig rustig….De eerste 2 NL meisjes zijn al vertrokken naar het zuider-eiland en de rest volgt donderdag en vrijdag.
Gelukkig hebben Bouk en ik ook vanaf vrijdag vakantie voor 2 weken!! Joepie!
Al moet ik er  eerlijk bij vertellen dat alles hier eigenlijk voelt als een grote vakantie!

liefs lotte

2 reacties op “Vroeg kerstdiner en mooie bomen”

  1. jan zegt:

    Ha Lotte,
    eindelijk geef je het toe: dat onderzoek daar is één grote truc om een super lange vakantie te vieren. Een alle mensen daar (die Kiwi’s zoals jullie ze liefkozend noemen) zitten allemaal in het complot. Niet te snel, de meiden zijn hier voor hun vakantie.
    Ben benieuwd naar het verschil tussen de afgelopen weken en de komende weken als jullei echt vakantie hebben.

  2. Daniel zegt:

    Hoi Lotte,

    Klinkt goed zo’n vroegkerstdiner. Hier in Thailand is alles ook prima, al doen ze hier niet echt aan kerstmis. Wel zie je in winkel en hostels slingers hanger met Happy New Year, en bij sommige scholen hangt er ook iets van Happy X-mas, compleet met kerstman en kerstbomen. Ook de luxe shopping malls zijn in kerstsfeer, met een grote kerstboom (alleen allemaal wel zonder sneeuw).

Een reactie toevoegen