Matamata

Hi! 

Afgelopen week ben ik een aantal dagen in Matamata geweest, (voor de liefhebbers het stadje dat hier bekend is doordat ’the shire’ oftewel het dorpje waar de hobbits in wonen daar gecreerd is) maar dat was niet de rede voor mijn bezoek, helaas!

De roots van mijn onderzoek liggen namelijk in Matamata en dus moest ik een bezoekje brengen aan de kliniek en dierenarts daar. Matamata ligt op zo’n 5 uur rijden van Palmerston North en dus werd er voor mij een hele mooie huur auto geregeld en een nog mooiere hotelkamer (met bubbelbad!).

Op maandag ben ik heen gereden en op dinsdag en woensdag heb ik met de dierenarts daar meegelopen en de stoeterijen bekijken waar de data waarmee ik werk verzameld is. Joepie eindelijk echt veulentjes aaien! En heerlijk om lekker met de dierenarts mee te kijken en een paar dagen niet achter mijn bureau te zitten.

 Op woensdag om 5 uur kwam ik er eindelijk achter waar mijn missende data was! Ik miste nog een hoop rontgenscores en nou bleek dat de dierenarts ‘vergeten’ was er een aantal te bekijken! Probleem opgelost en ik krijg eind volgende week (kiwi-tijd…) mijn data.

Donderdag ben ik weer terug gereden naar palmerston in het vrolijke gezelschap van een Blue Heron. Ik dacht eerst dat het een hondenras was waarvan ik gewoon de naam niet goed van verstaan had, maar toen ik me ’s ochtends melde bij de kliniek om de hond op te halen keken ze me toch een beetje vreemd aan…O je bedoeld de vogel! eeuhmm ja die ja..schaam, schaam! Maar met de vogel in de auto op de terugweg was ook heel gezellig!

Donderdag avond hebben we met de hele club sinterklaas gevierd (dobbelspelletje). Er waren een heleboel lieve ouders die kilozakken pepernoten, chocolade letters, schuimpjes enz. hadden opgestuurd dus we hadden voor een weeshuis aan eten en natuurlijk een heleboel kadootjes!! Ik heb heel erg hard mijn best gedaan en uiteindelijk een bedmintonset gewonnen en een bingospel. Zo kan ik voortaan op zowel zonnige als regenachtige dagen me heel goed vermaken!

liefs Lotte

Een reactie toevoegen