Weekendje Napier

Hi!

Mijn onderzoek begint steeds meer vorm te krijgen, ik heb namelijk hypothesis opgesteld! (normaal begin je hiermee, maar ja….) Helaas mis ik nog een hele hoop data maar daar had chris een goede oplossing voor…(op z’n kiwi’s)
In Cambridge was er een veulen doodgegaan en daar wilde de uni graag sectie op verrichten. Nou is cambridge ongeveer dezelfde kant op als Manawata (waar de dierenarts zit die ik nodig heb voor mijn missende data) en had chris gedacht dat Boukje en ik wel die kant op konden rijden om het veulen op te halen en dan gelijk langs de dierenarts konden rijden.
Om een lang verhaal kort te maken, Cambridge is ongeveer 5 uur rijden, de dierenarts had geen tijd voor mij, maar de rit was super mooi!
Ik was wel blij dat we huurauto mee kregen, die is na 10 uur rijden toch net ietsje comfortabeler dan max (tenzij je bij max achterin gaat liggen natuurlijk)

Ik heb trouwens onder het kopje ‘Over Lotte’ een klein stukje geschreven over wat mijn onderzoek nou inhoud en wat mijn hypothesis zijn.

Dit weekend zijn we met bijna de hele nederlandse club naar Napier geweest. Napier ligt aan zee en is het art-deco stadje van Nieuw-Zeeland. Het was het weekend heel mooi weer, dus Napier zag er super mooi uit met palmbomen en een helder blauwe lucht. Helaas was het net iets te koud om echt op het strand te liggen, maar gelukkig kun je er ook heel goed winkelen!

Zaterdag gingen een aantal meiden een wijntour doen, maar bouk en ik hadden daar niet zo veel zin in dus hebben we lekker door de stad gehobbeld en een beetje gewinkeld en naar de kapper geweest. Best wel spannend want leg maar eens goed uit wat je wil, en het koste maar 10 euro hmm…verdacht. De knipmethode was ook een beetje apart (zie foto!) maar het resultaat was best prima!
Zaterdag avond hebben bouk en ik ons in het Nieuw-Zeelandse uitgaansleven gestort. Na een beetje rondvragen en rondrijden vonden we in een verlaten haven ’the place to be’ van Napier: The Thirsty Whale. Super leuke kroeg, waar we weer eens ouderwets hebben staan swingen!

En toen het spannendste deel van het weekend: voor het eerst slapen in de bus!
We hadden echt een super mooie plek, op een parkeerplaats, met toiletten en uitzicht op zee! En natuurlijk sliep dat heerlijk. Toen we de  volgende morgen wakker werden en een voorzichtig door de gordijntjes gluurde bleek de hele parkeerplaats ineens vol te staan met auto’s! Er was op de parkeerplaats ernaast een soort braderie/rommelmarkt aan de gang waar we bandjes hebben gevonden van de Pet shop boys en U2!

Zondag hebben we een strandwandeling gemaakt naar Cape Kidnappers. Echt een super mooie tocht over het strand met steile kliffen en mooie uitzichten. En na 10 km lopen de Jan-van-genten-kolonie waar het allemaal om te doen is. Heel grappig dan opeens zitten er honderden vogels op de rosten allemaal boven op elkaar gepakt. De rotsen zijn helemaal wit van de vogelpoep en het stinkt! Maar het ziet er wel heel mooi uit…

Aankomend weekend is mijn verjaardag en we gaan met alle meiden bij ons thuis BBQ’en en daarna lekker stappen in Palmerston. Heb er nu al zin in!

tot gauw,
liefs Lotte

2 reacties op “Weekendje Napier”

  1. Tonnie zegt:

    GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!

    x Tonnie

  2. patrice zegt:

    Hey Lotte,

    Hoewel jou verjaardag daar bijna voorbij is, kan ik je vanuit Nederland nog helemaal feliciteren met je verjaardag.
    Volgens mij moet het wel een fijne dag geweest zijn of liever gezegd een gaaf week-end.

    Liefs , Patrice

Een reactie toevoegen