Paardrijden op Cape Farewell

img_1467.jpg

Dinsdag ben ik naar Cape Farewell gereden; het Noordelijkste puntje van het Zuider eiland. Boukje en Andrea werken daar op een super gezellige paardrijfarm. Micheal die ik Takaka ontmoet had moest helaas weer aan het werk, maar Andy had nog nooit op een paard gezeten en besloot met mij mee te reizen.

Gister heb ik samen met Boukje en Andy een paardrijtocht gemaakt met super mooie uitzichten. Waarbij Andy een soort natuurtalent bleek te zijn qua paardrijden en het allemaal prima vond dat wij steeds het tempo iets wilden verhogen.

’s Avonds werden Boukje en ik uitgenodigd door vrienden van de farm om mee te gaan vissen naar Sint Jacobs schelpen. Eerst vangen op de boot (waarbij we ook een kleine haai en meerdere zeesterren vingen) en later tot 1 uur ’s nachts helpen met openen en schoonmaken om ze te kunnen invriezen. Je kunt de schelpdieren ook rauw eten en dus moesten Bouk en ik dat ook proberen…Niet echt heel lekker, zie boukjes voor en na foto!

Omdat ik zo enthousiast was over het vissen mocht ik vandaag mee om Creyfish te vangen. Creyfish is een soort kreeft en heeft volgens mij niet echt een nederlandse naam. Met een klein moterbootje achter de quad-bike de weilanden door scheuren richting het strand. Uiteindelijk hebben we er twee gevangen. Shane, die natuurlijk weer vond dat we dit ook moesten proberen nam ons mee naar zijn huis om daar live er eentje voor ons te koken. Een heel stuk lekkerder dan de rauwe scallops!

Nu op weg naar de westkust en de bergen om zo langzaam richting Christchurch te rijden waar Arjan over een week aankomt! 

5 reacties op “Paardrijden op Cape Farewell”

 1. Marjanneke zegt:

  Ha die lot!

  Wat een prachtige foto’s weer, weer een genot om naar te kijken, en van lachwekkend commentaar voorzien! Wat een schattige dieren, die zeeleeuwen, echt superlief! En wat een prachtige kreeft. Alleen vond ik die foto’s van de kreeft in de pan en erna wat minder 🙁

  Veel plezier, en nog maar 7 daagjes voor Arjan komt 🙂

  Janneke

 2. boukje zegt:

  BRILJANT!!

 3. Tonnie zegt:

  hoe is het nou nu Arjan er is?

  Aaaaah, jaloezie van alle kanten!

  x Tonnie

 4. Tonnie zegt:

  oja kun je even aan arjan vragen of hij nog wat van die nieuw zeelandse 18 of 17 sporen platen mee kan nemen met heen-en-teruglopende break beats?

  geniet samen.

  daaaaaaaaaag

 5. Johnk322 zegt:

  This design is wicked! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog well, almostHaHa! Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! bddbkdkadgde

Een reactie toevoegen