Abel Tasman

Na Nelson lakes ben ik richting het Abel Tasman park gereden. Vernoemd naar de Nederlander die Nieuw-Zeeland ‘ontdekt’ heeft. In het park kun je dagen wandelen en kajakken, maar omdat ik er ook nog met Arjan naar toe ga heb ik er nu maar 1 dagje rondgelopen.

’s Ochtends heb ik de watertaxi genomen naar een strandje midden in het park, de hele dag gewandeld om uiteindelijk weer op een ander strandje te worden opgepikt door de watertaxi.  Op de heenweg hebben we nog een klein omweggetje gemaakt naar de zeeleeuwen colonie. Op de rotsen lag een moeder met haar pup te slapen en andere zeeleeuwen waren aan het spelen in het water. Super mooi om te zien!

Het park zelf is net een tot leven geworden postkaart; mooie stranden, het water super helder en steeds weer een andere kleur blauw. Abel Tasman is super touristisch en dus duurde het niet zo lang voordat ik aan het wandelen was met een groepje gezellige packpackers. Wel zo leuk, want in je eentje wandelen wordt na een tijdje wel een beetje saai.

Zie de foto’s!

Een reactie toevoegen