Maximilliaan!

dag allemaal!

Joehoe, ik ben de trotse bezitter van een Ford Econovan Maxi ’94! Alias Maximilliaan alias Max. (zie foto’s!!)
Hij is heel erg groot en nu ook nog heel erg wit (al weet ik niet of hij dat heel lang zal blijven). Ik geloof dat ik de grootste auto heb gekocht die ik de afgelopen tijd gezien heb. Boukje en ik hebben best wel veel auto’s bekeken de laaste week, we hadden namelijk een huur auto en de kosten daarvan liepen toch wel een klein beetje op. Een auto kopen is hier echt heel veel goedkoper.

Eergister zagen we de advertentie voor deze bus op ‘Trademe’ (zeg maar de lokale marktplaats) en gister zijn we gaan kijken, hebben een proefritje gemaakt en toen heb ik maar gelijk een bod gedaan. Ze wilden er 2500 dollar voor hebben en ik heb 2000 geboden (is ongeveer 1100 euro) en dat was na een kort overleg goed. Toen had ik dus ineens een auto! Dat wil zeggen, nadat we nog ruzie gemaakt hebben met de plaatstelijk pinautomaten. Deze wilde ons namelijk niet meer dan 800 dollar per dag geven…maar lang leven de creditcard!

Ik ben blij dat onze auto quest nu afgelopen is (voorlopig dan, Boukje wil ook nog een eigen auto kopen om straks mee rond te reizen maar dat heeft nu niet zo’n haast) Sommige mensen die hun auto proberen te verkopen zijn echt raar! Zo hebben we gekeken bij een busje waar de versnellingsbak echt helemaal gaar was en waarvan de verkoper toegaf (nadat we erachter kwamen dat we allemaal diergeneeskunde studenten waren) dat hij niet zo geschikt was voor lange afstanden…! Een andere kerel ging ineens zijn prijs verhogen toen ik een bod deed en weer een ander beweerde dat alle auto’s in N-Z een afwijking hebben naar links als je remt of het stuur los laat…Ahum!

Max heeft voorin 3 zitplaatsen, maar is achter helemaal leeg, ideaal voor een matrasje dus! Ik ga me vandaag maar eens bezig houden met het pimpen van mijn bus (gordijntjes enzo)! Echt fijn, de supermarkt en the warehouse (winkel waar zo ongeveer alles verkopen) zijn hier 7 dagen per week en 24 uur per dag open! Dan kunnen bouk en ik straks lekker weekend tripjes maken naar het strand ofzo en in de bus slapen.

De eerste week op de universiteit (Massey) was leuk, maar niet helemaal zoals ik verwacht had. Mijn begeleider is nog iets meer layedback dan ik van te voren gedacht had en alles gaat hierop ‘kiwi-time’ (een uurtje later dan dat je had afgesproken is geen uitzondering) Zo heeft het tot vrijdag geduurt voor ik een eigen computer had en bouk heeft er nog steeds geen. Gelukkig is het wel heel gezellig met de andere meiden en zitten we met z’n allen (die onderzoek doen) in een ‘hok’ (zie de foto)

Ik dacht dat ik zou gaan meewerken aan een groot onderzoek, maar nu blijkt dat het meer de bedoeling is dat ik het onderzoek ga opzetten. Daar ben ik dus de afgelopen week druk mee geweest maar het verloopt nog allemaal een beetje rommelig. Maandag ga ik ,als het goed is, met mijn begeleider (chris) naar de stoeterij waar het onderzoek zal plaats vinden, joepie veulentjes aaien!. Maar met de kiwi-style hier is het nog even afwachten of we echt maandag gaan (kan ook heel goed vrijdag worden…)

Zodra mijn bus gepimpt is zet ik de foto’s op de site!

liefs lotte

6 reacties op “Maximilliaan!”

  1. Eef zegt:

    Klopt het dat je gewoon geen tekst hebt omdat je met geen woord kan beschrijven hoe het is om je eigen busje te hebben?? 😉 kus

  2. Patrice zegt:

    hey Lot,
    Wat een super gaaf en vooral grote Max hebben jullie, voorlopig jullie, gekocht.
    Ziet er heel strak uit.
    Vooral met een roze badmat of was dat een grap. Ik weet het nooit met dat kind van mij.
    Begrijp dat ook het ook voor jou niet heel erg duideliojk is wat er nu precies moet gebeuren met het onderzoek. Of misschien wel duidelijk, maar het hoe nog niet.
    Hoop dat jullie deze week daar wat meer helderheid in krijgen.
    Heerlijk die veulens, ik aai met je mee. ben benieuwd naar wat foto”s ervan.
    Veel plezier en geniet. En je weet; geniet nooit met mate.
    liefs, Boukjes Mam.

  3. Daniel zegt:

    He zusje,

    Retegaaf zo’n bus. Rijdt het ook nog een beetje relaxed, of heb je bijna een groot rijbewijs nodig om ‘m te kunnen besturen? En wat slupt ie?

  4. Marjanneke zegt:

    Hey Lotte!

    Wow! Wat een bak, zeg! Zelfs hier in de VN rijden ze bescheidere bakken, en dat zegt heel veel, aangezien ze hier allemaal in hun Hummers, SUVs en 4WDs komen. Gaaf, hoor! Daar kun je wel even mee vooruit. Wat superleuk om al je berichtjes te lezen!
    Jammer dat je onderzoek nog niet helemaal loopt, maar dat komt vast wel goed! Ik denk dat de eerste weken stage voor iedereen zo zijn dat je niet veel te doen hebt. Dat had ik (en alle andere stagaires hier) ook, dus wanhoop niet, je gaat vast een heerlijke en interessante tijd tegemoet!

    Veel plezier!!

    Je zusje

  5. Pauline zegt:

    Hey Lotte!

    Leuk om je avonturen daar te lezen, en wat een supervette bak! Relaxed zeg! Ken van Pieter idd wel de verhalen dat het allemaal wat minder gecoordineerd en snel gaat dan hier, maar komt vanzelf goed. In de tussentijd gewoon lekker de omgeving btje verkennen en genieten! Ik blijf je volgen!

    xxx

    Pauline

  6. Eef zegt:

    Ow nu zie ik opeens wel tekst staan hahahaha najaaaa vreeeemd!! Ook nog leuk om het verhaal achteraf te lezen hoor 🙂 Kus

Een reactie toevoegen