nog een nachtje slapen!

Dag allemaal,

Morgen is het dan zover; samen met boukje vlieg ik richting Nieuw-Zeeland!
We vliegen morgen om 10 voor zeven ’s avonds en zijn dan om half 1 lokale tijd in Seoul (Zuid-Korea). Daar blijven we een paar daagjes plakken om even wat van de cultuur daar op te snuiven.

Op donderdag avond vliegen we weer verder, dan echt naar Nieuw-Zeeland. We zijn dan vrijdag middag in Auckland. Om vervolgens op zaterdag de trein te pakken naar Palmerston North, waar de universiteit staat en wat de komende 3 maanden mijn thuishaven zal zijn. Al met al ben ik dus bijna een week onderweg voor ik er echt ben!

In Nieuw-Zeeland gaan Boukje en ik allebei een kamer huren bij Andrew en Gemma. Dit zijn vrienden van Chris (onze begeleider daar) en ze wonen op een klein soort van boerderijtje vlak bij Palmerston North. Hij is hoefsmid en zij arts en ze hebben 3 paarden en een kat. Ze schijnen in een typische kiwi villa te wonen dus ik ben erg benieuwd wat ik me daar bij moet voorstellen.

Eenmaal in Nieuw-zeeland ga ik onderzoek doen naar “the effect of early exercise on thoroughbred foals”.  Dit houd in dat we veulentjes vanaf 1 week oud in een stapmolen gaan zetten voor een half uurtje per dag. Het idee erachter is dat de veulentje door deze extra beweging extra sterk worden (vooral de pezen en het bindweefsel) en dan later in hun leven als racepaard minder snel kreupel worden.

In Nieuw-zeeland is het nu net lente en de eerste veulentjes waar ik mee ga werken zijn als het goed is afgelopen week geboren! Ik ben heel benieuwd hoe de uitvoering precies in zijn werk zal gaan, maar ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in!

 groetjes lotte 

Een reactie op “nog een nachtje slapen!”

  1. Marjanneke zegt:

    Hey Lotte!

    Wat ontzettend leuk om je eerste berichtje te lezen! Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat hebben in Seoul en in Nieuw-Zeeland! Het klinkt allemaal zo ontzettend leuk, ik zou ook zo met je mee willen. Ik ben echt benieuwd naar je foto’s, zodat ik een idee kan krijgen van hoe het er daar uitziet. De boerderij klinkt in ieder geval super.
    Ik ben vandaag weer voor het eerst op werk. Het gaat al veel beter, maar ik moet het gewoon erg rustig aan doen. Alles wat ik doe vermoeid me nog steeds erg, dus maak ik er maar halve daagjes van.

    O ja, ik had foto’s van papa doorgestuurd gekregen van je afstuderen. Echt super, joh! Nog gefeliciteerd. Het ziet er allemaal erg profi uit, met die grijze mannen in toga’s :). Ik ben trots op mijn zus!

    Ik wens je heeeel veel plezier in Nieu-Zeeland, en tot mails!

    Je zusje Janneke

Een reactie toevoegen